top of page
Lina Johansson-60.jpg

STELOR
Köket

Vi strävar efter att ge dig en härlig och mysig miljö med god och ärlig mat gjord på dom råvaror som bönderna i vår närhet förser oss med.

​

Restaurangen är öppen för lunch och middag. 

 

Under maj

fre 17.00 - sent

lör 12-sent

sön 12-15


Från midsommar till den 15 augusti har vi öppet varje dag!

Don't buy food from strangers

Vi som jobbar i på köket på Stelor tycker att det roligaste som finns är att laga god mat på råvaror som omtänksamt tagits fram med hänsyn till djur, jordhälsa och miljö. Vi arbetar med de råvaror som finns efter säsong & sätter menyn efter vad våra bondekompisar har för gott att erbjuda. Vi är oerhört tacksamma att få jobba med så fantastiskt duktiga producenter som också såklart är våra goda vänner - dom är hjältar och läggar så mycket jobb, kärlek och energi så att vi kan laga god, ärlig och klimatsmart mat!

​

Lär känna våra producenter:

Magnus & Anneli Gotland Creamery Sanda

Fredrik Willstrand Buttle Grisen Buttle 

Gunnar Bolin Buters Eko Eskelhem 

Curre Niklasson Sigsarve Lamm Näs

Lotta Bogren Puttersjaus gård Rute

Hanna & Micke Winther Winthers Gård Lye

Torbjörn Svensson och Maria Eriksson Ammor Gård Västergarn

Märta, Odd & Pontus på Ejmunds Gård Roma

Janne Grimlund Sigvalds Eskelhem

Jonas Kebbe Kebbes Gård Eksta

​

Galleri >>

Mat & hållbarhet

På Stelor brinner vi för att arbeta med det vi har omkring oss och försöker att skapa en så hållbar och autentisk upplevelse av Gotland som möjligt. I varje rum har vi låtit en gotländsk konstnär som vi gillar hänga upp sin konst, kopparna du dricker ditt kaffe ur är av en keramiker nära oss, lakanen är såklart ekologiska, våra hudvårdsprodukter är av märket Care of Gerd som svensktillverkar ekologiska produkter utan skit. 

 

Hållbarhet är en hjärtefråga hos oss på Stelor.  Lite idealister är vi och vi tror att för naturen och framtidens skull så måste vi bland annat ställa om hur och vad vi äter. Det innebär att på Stelor har vi ingen a la carte meny i vår restaurang utan oftast en meny på tavla som följer säsongen och gjord utav det som  våra fem bönder som vi samarbetar med har skördat och slaktat. Vi tror det blir godare så. Både i smak men också för att vi envist tror att det går att skapa en härlig upplevelse utan att göra för stort avtryck för kommande generationers förmåga att överleva.  

 

Det innebär också att vi tillexempel inte serverar apelsinjuice till vår frukost utan tycker då att det är lyxigare med en god äppelmust pressad på höstens äpplen. Våra marmelader och sylt gör vi på waste frukt ifrån vår lokala handlare men också såklart på det vi hinner plocka under sommar och höst.

​

Läs gärna vår Hållbarhetspolicy för 2024 här!

​

Vi är mycket stolta stolta över att tillsammans med flera kollegor runt om på ön arbeta aktivt med att göra Gotland till ett Sustainable Plejs.

​

Läs mer om vårt arbete och vilka vi är här!

 

Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide.

 

360 eat guide som du kan läsa mer om här!

bottom of page