STELOR
Ett gotländskt gårdshotell
STELOR
Köket
Vi strävar efter att ge dig en härlig och mysig miljö med god och ärlig mat gjord på dom råvaror som bönderna i vår närhet förser oss med.
Just nu är vår restaurang stängd för säsongen. Vi ses 2025!
Don't buy food from strangers
Vi som jobbar i på köket på Stelor tycker att det roligaste som finns är att laga god mat på råvaror som omtänksamt tagits fram med hänsyn till djur, jordhälsa och miljö. Vi arbetar med de råvaror som finns efter säsong & sätter menyn efter vad våra bondekompisar har för gott att erbjuda. Vi är oerhört tacksamma att få jobba med så fantastiskt duktiga producenter som också såklart är våra goda vänner - dom är hjältar och läggar så mycket jobb, kärlek och energi så att vi kan laga god, ärlig och klimatsmart mat!
​
Lär känna våra producenter:
Magnus & Anneli Gotland Creamery Sanda
Fredrik Willstrand Buttle Grisen Buttle
Gunnar Bolin Buters Eko Eskelhem
Peter Knutas Stora Mellings Eksta
Curre Niklasson Sigsarve Lamm Näs
Lotta Bogren Puttersjaus gård Rute
Hanna & Micke Winther Winthers Gård Lye
Torbjörn Svensson och Maria Eriksson Ammor Gård Västergarn
Märta, Odd & Pontus på Ejmunds Gård Roma
Janne Grimlund Sigvalds Eskelhem
Jonas Kebbe Kebbes Gård Eksta
​
Mat & hållbarhet
På Stelor brinner vi för att arbeta med det vi har omkring oss och försöker att skapa en så hållbar och autentisk upplevelse av Gotland som möjligt. I varje rum har vi låtit en gotländsk konstnär som vi gillar hänga upp sin konst, kopparna du dricker ditt kaffe ur är av en keramiker nära oss, lakanen är såklart ekologiska, våra hudvårdsprodukter är av märket Care of Gerd som svensktillverkar ekologiska produkter utan skit.
Hållbarhet är en hjärtefråga hos oss på Stelor. Lite idealister är vi och vi tror att för naturen och framtidens skull så måste vi bland annat ställa om hur och vad vi äter. Det innebär att på Stelor har vi ingen a la carte meny i vår restaurang utan oftast en meny på tavla som följer säsongen och gjord utav det som våra fem bönder som vi samarbetar med har skördat och slaktat. Vi tror det blir godare så. Både i smak men också för att vi envist tror att det går att skapa en härlig upplevelse utan att göra för stort avtryck för kommande generationers förmåga att överleva.
Det innebär också att vi tillexempel inte serverar apelsinjuice till vår frukost utan tycker då att det är lyxigare med en god äppelmust pressad på höstens äpplen. Våra marmelader och sylt gör vi på waste frukt ifrån vår lokala handlare men också såklart på det vi hinner plocka under sommar och höst.​
​
Vi är mycket stolta stolta över att tillsammans med flera kollegor runt om på ön arbeta aktivt med att göra Gotland till ett Sustainable Plejs.
​
Läs mer om vårt arbete och vilka vi är här!
Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide.