51.jpg

Mat

Hållbarhet är en hjärtefråga hos oss på Stelor. Lite idealister är vi och vi tror att för naturen och framtidens skull så måste vi bland annat ställa om hur och vad vi äter. Det innebär att på Stelor har vi ingen a la carte meny i vår restaurang utan oftast en meny på tavla som följer säsongen och gjord utav det som våra fem bönder vi samarbetar med har skördat och slaktat. Vi tror det blir godare så. Både i smak men också för att vi envist tror att det går att skapa en härlig upplevelse utan att göra för stort avtryck för kommande generationers förmåga att överleva.

På 
sommaren är restaurangen öppen dagligen och då kan du boka vår gårdsmiddag som är en fast meny för 650 kr/person. Sen har vi också alltid vår uteservering i trädgården som är öppen för drop-in som inte går att boka där vi serverar vår barmeny! Här finner ni charkdetaljer, vår egna pasta för veckan på kulturspannmål, dagens macka och kvällens dessert. GOTT! 

Är ni många barn i sällskapet? I restaurangen är alla välkomna, men vi har ett fåtal samt begränsat antal platser för barn och ingen möjlighet till att barnanpassa menyn. Ring oss gärna så skall vi se vad vi kan göra för er!
Vi vill gärna passa på att varmt rekommendera sällskap med barn att komma in för drop-in på vår mysiga uteservering där vi serverar vår härliga barmeny som exempelvis alltid har veckans goda pasta! Här kan barnen dessutom springa fritt i trädgården, titta på våra höns som kacklar runt eller kika efter lammen i hagen intill.

" Don´t Buy Food From Strangers" 

Vi som jobbar i på köket på Stelor tycker att det roligaste som finns är att laga god mat på råvaror som omtänksamt tagits fram med hänsyn till djur, jordhälsa och miljö. Därför är vi oerhört tacksamma att få jobba med så fantastiskt duktiga producenter som också såklart är våra goda vänner - dom är hjältar och läggar så mycket jobb, kärlek och energi så att vi kan laga god, ärlig och klimatsmart mat!

 

Magnus & Anneli Gotland Creamery Sanda

Fredrik Willstrand Buttle Grisen Buttle 

Gunnar Bolin Buters Eko Eskelhem 

Curre Niklasson Sigsarve Lamm Näs

Lotta Bogren Puttersjaus gård Rute

Hanna & Micke Winther Winthers Gård Lye

Torbjörn Svensson och Maria Eriksson Ammor Gård Västergarn

Märta, Odd & Pontus på Ejmunds Gård Roma

Janne Grimlund Sigvalds Eskelhem

Jonas Kebbe Kebbes Gård Eksta 

Lär känna våra producenter ->

Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide som du kan läsa mer om här!

Boka gårdsmiddag

Restaurangens utbud och upplägg ser olika ut beroende på säsong. Bordsbokningen öppnar 1 maj.

Boka eller fråga

hotel@stelor.se

+46(0)735 15 70 80