51.jpg

Mat

Gårdsmiddagen På Stelor!

 

Vår gårdsmiddag som består av 5 serveringar brukar vi säga handlar om konceptet

”Don’t buy food from strangers” så vad handlar det om egentligen? Jo det handlar om att dels få till en god middag men även att stötta den lokala ekonomin, se till att dom människor som producerar råvarorna får rätt betalt för sitt oerhörda slit dom lägger ner för att förse oss med mat. Dom producenter som jobbar hållbart och värnar om sina djur och jorden måste vi tillsammans lyfta. Vi lagar alltså en middag baserat på dom grejer som människor vi känner har skördat eller slaktat!

 

Denna vecka består gårdsmiddagen av 

 - Krokett med svamp och picklat grönt  

- Gröna saker ifrån Buters Eko och Winthers Gård med len vitlöksaioli

- Vår egna pasta på kulturspannmål med buljong på rökt piggvar, stenbitsrom, sockerärtor & mynta 

 - Sotad spetskål med ankbröst , anksky, vinägerlök, krondill och färskost ribollina ifrån Gotland creamery

 - Fänkålssorbet med lättvispad grädde, picklad fänkål och hallon 

750 kr/person

Serveras från 17.00 varje dag. 

 Sen har vi också alltid vår uteservering i trädgården som är öppen för drop-in som inte går att boka där vi serverar vår barmeny! Här finner ni charkdetaljer, vår egna pasta för veckan på kulturspannmål, dagens macka och kvällens dessert. GOTT! 

Är ni många barn i sällskapet? I restaurangen är alla välkomna, men vi har ett fåtal samt begränsat antal platser för barn och ingen möjlighet till att barnanpassa menyn. Ring oss gärna så skall vi se vad vi kan göra för er!
Vi vill gärna passa på att varmt rekommendera sällskap med barn att komma in för drop-in på vår mysiga uteservering där vi serverar vår härliga barmeny som exempelvis alltid har veckans goda pasta! Här kan barnen dessutom springa fritt i trädgården, titta på våra höns som kacklar runt eller kika efter lammen i hagen intill.

Vi stänger för säsongen den 18/8 och kommer efter det ha öppet under helger i höst, vinter och vår! 

Boka bord genom att ringa oss på 0735 15 70 80 eller maila oss på koket@stelor.se

Boka

" Don´t Buy Food From Strangers" 

Vi som jobbar i på köket på Stelor tycker att det roligaste som finns är att laga god mat på råvaror som omtänksamt tagits fram med hänsyn till djur, jordhälsa och miljö. Därför är vi oerhört tacksamma att få jobba med så fantastiskt duktiga producenter som också såklart är våra goda vänner - dom är hjältar och läggar så mycket jobb, kärlek och energi så att vi kan laga god, ärlig och klimatsmart mat!

 

Magnus & Anneli Gotland Creamery Sanda

Fredrik Willstrand Buttle Grisen Buttle 

Gunnar Bolin Buters Eko Eskelhem 

Curre Niklasson Sigsarve Lamm Näs

Lotta Bogren Puttersjaus gård Rute

Hanna & Micke Winther Winthers Gård Lye

Torbjörn Svensson och Maria Eriksson Ammor Gård Västergarn

Märta, Odd & Pontus på Ejmunds Gård Roma

Janne Grimlund Sigvalds Eskelhem

Jonas Kebbe Kebbes Gård Eksta 

Lär känna våra producenter ->

Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide som du kan läsa mer om här!

Boka gårdsmiddag

Restaurangens utbud och upplägg ser olika ut beroende på säsong. Bordsbokningen öppnar 1 maj.

Boka eller fråga

hotel@stelor.se

+46(0)735 15 70 80