top of page
51.jpg

KÖKET 

Här kan du läsa om vårat matkoncept som lite är kärnan i hela våran verksamhet här serverar vi inte toast skagen till förrätt, eller apelsinjuice till frukosten. Du kanske får kärleksfylld odlad gurka med rökt yoghurt, hur smakar grillad gurka? Hur gör man när man röker yoghurt?

Vi tror att våra gäster vill förvånas, prova nytt & göra bra val.

Vi använder oftast kött endast som smaksättare till våra menyer och låter härliga grönsaker & rotfrukter få ta plats för det tycker vi är viktigt, hållbart & gott.

Våra kockar lägger mycket tid och engagemang för att hitta riktigt bra råvaror & skapa goda relationer med bönderna, vi hoppas att du kan känna passionen i varje rätt du blir serverad.

Vi har inte glömt drycken, även den framtagen och utvald genom goda sammarbeten & vänner, du hittar hos oss väl valda naturviner från europiska vingårdar, många lokala ölsorter & annan hållbart producerad dryck.

 

Glöm inte att följa oss på vårt nya Instagram-konto stelor_gotland (då vårt gamla tyvärr blev hackat) där vi löpande kommer lägga till mer information och happenings på gården!

Restaurangen har öppet för gårdsmiddag midsommar till mitten av augusti. Resten av året öppnar vi upp ungefär 1 gång i månaden med enstaka helger och med olika koncept - sånt vi tycker är skoj och gott. Bäst är att hålla koll på våra sociala medier eller här på vår hemsida!

Don´t Buy Food From Strangers

Vi som jobbar i på köket på Stelor tycker att det roligaste som finns är att laga god mat på råvaror som omtänksamt tagits fram med hänsyn till djur, jordhälsa och miljö. Vi arbetar med de råvaror som finns efter säsong & sätter menyn efter vad våra bondekompisar har för gott att erbjuda. Vi är oerhört tacksamma att få jobba med så fantastiskt duktiga producenter som också såklart är våra goda vänner - dom är hjältar och läggar så mycket jobb, kärlek och energi så att vi kan laga god, ärlig och klimatsmart mat!

 

Magnus & Anneli Gotland Creamery Sanda

Fredrik Willstrand Buttle Grisen Buttle 

Gunnar Bolin Buters Eko Eskelhem 

Curre Niklasson Sigsarve Lamm Näs

Lotta Bogren Puttersjaus gård Rute

Hanna & Micke Winther Winthers Gård Lye

Torbjörn Svensson och Maria Eriksson Ammor Gård Västergarn

Märta, Odd & Pontus på Ejmunds Gård Roma

Janne Grimlund Sigvalds Eskelhem

Jonas Kebbe Kebbes Gård Eksta 

Lär känna våra producenter ->

Mat & Hållbarhet

På Stelor brinner vi för att arbeta med det vi har omkring oss och försöker att skapa en så hållbar och autentisk upplevelse av Gotland som möjligt. I varje rum har vi låtit en gotländsk konstnär som vi gillar hänga upp sin konst, kopparna du dricker ditt kaffe ur är av en keramiker nära oss, lakanen är såklart ekologiska, våra hudvårdsprodukter är av märket Care of Gerd som svensktillverkar ekologiska produkter utan skit. 

 

Hållbarhet är en hjärtefråga hos oss på Stelor.  Lite idealister är vi och vi tror att för naturen och framtidens skull så måste vi bland annat ställa om hur och vad vi äter. Det innebär att på Stelor har vi ingen a la carte meny i vår restaurang utan oftast en meny på tavla som följer säsongen och gjord utav det som  våra fem bönder som vi samarbetar med har skördat och slaktat. Vi tror det blir godare så. Både i smak men också för att vi envist tror att det går att skapa en härlig upplevelse utan att göra för stort avtryck för kommande generationers förmåga att överleva.  

 

Det innebär också att vi tillexempel inte serverar apelsinjuice till vår frukost utan tycker då att det är lyxigare med en god äppelmust pressad på höstens äpplen. Våra marmelader och sylt gör vi på waste frukt ifrån vår lokala handlare men också såklart på det vi hinner plocka under sommar och höst.

Läs gärna vår miljöpolicy för 2023 här!

Vi är mycket stolta stolta över att tillsammans med flera kollegor runt om på ön arbeta aktivt med att göra Gotland till ett Sustainable Plejs.

Läs mer om vårt arbete  och vilka vi är här!

 

Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide.

 

360 eat guide som du kan läsa mer om här!

bottom of page