top of page
51.jpg

KÖKET

Vårat kök har nu stängt .

1:a April börjar kockarna åter igen att skapa magisk mat av fantastiska lokala råvaror!

Här kan du läsa om vårat matkoncept som lite är kärnan i hela våran verksamhet,

här serverar vi inte toast skagen till förätt, eller apelsinjuice till frukosten.

Du kanske får kärleksfylld odlad gurka med rökt yoghurt, hur smakar grillad gurka? Hur gör man när man röker yoghurt?

Vi tror att våra gäster vill förvånas, prova nytt & göra bra val.

Vi använder oftast kött endast som smaksättare till våra menyer och låter härliga grönsaker & rotfrukter få ta plats för det tycker vi är viktigt, hållbart & gott.

Våra kockar lägger mycket tid och engagemang för att hitta riktigt bra råvaror & skapa goda relationer med bönderna, vi hoppas att du kan känna passionen i varje rätt du blir serverad.

Vi har inte glömt drycken, även den framtagen och utvald genom goda sammarbeten & vänner, du hittar hos oss väl valda naturviner från europiska vingårdar, många lokala ölsorter & annan hållbart producerad dryck.

 

Glöm inte att följa oss på vårt nya Instagram-konto stelor_gotland (då vårt gamla tyvärr blev hackat) där vi löpande kommer lägga till mer information och happenings på gården!

Boka

"Don´t Buy Food From Strangers" 

Vi som jobbar i på köket på Stelor tycker att det roligaste som finns är att laga god mat på råvaror som omtänksamt tagits fram med hänsyn till djur, jordhälsa och miljö. Vi arbetar med de råvaror som finns efter säsong & sätter menyn efter vad våra bondekompisar har för gott att erbjuda. Vi är oerhört tacksamma att få jobba med så fantastiskt duktiga producenter som också såklart är våra goda vänner - dom är hjältar och läggar så mycket jobb, kärlek och energi så att vi kan laga god, ärlig och klimatsmart mat!

 

Magnus & Anneli Gotland Creamery Sanda

Fredrik Willstrand Buttle Grisen Buttle 

Gunnar Bolin Buters Eko Eskelhem 

Curre Niklasson Sigsarve Lamm Näs

Lotta Bogren Puttersjaus gård Rute

Hanna & Micke Winther Winthers Gård Lye

Torbjörn Svensson och Maria Eriksson Ammor Gård Västergarn

Märta, Odd & Pontus på Ejmunds Gård Roma

Janne Grimlund Sigvalds Eskelhem

Jonas Kebbe Kebbes Gård Eksta 

Lär känna våra producenter ->

Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide som du kan läsa mer om här!

bottom of page