top of page

Händer på Stelor

Mat och Musik

JULI

14 Moneybrother 

18 Annika Norlin + Jonas Teglund 

24 Maja Francis 

30 Daniel Lemma 

 

AUGUSTI

4 Lisa Ekdahl 

En middag på Stelor beror alltid på vad våra fantastiska bönder har kunnat skörda för dagen och vilket kött eller fisk vi har fått tag på och på det så gör vi en pangmiddag! Det beror alltså på kockens humör, väder och vind och råvarorna. Det vi vill erbjuda våra gäster är en omsorgsfull och rolig kväll. God mat utan krusiduller men med massa kärlek ifrån våra producenter – som vi brukar säga ”Don’t buy food from strangers”!  Vi tror det blir godare och mer hållbart då. Så maxa din sommarkväll på Stelor med inte bara en musikalisk upplevelse i vår lada utan passa på att även äta en god middag och få en helhetsupplevelse. 17.30 möts ni med en fördrink i trädgården som ingår och sedan serverar vi en 3 rätters konsertmeny för 745 kr. Vi ser till att hinna klart i tid tills konserten börjar och då har du som äter konsertmeny även reserverade platser i raderna längst fram i ladan. Vänligen ange allergier eller specialkost då det denna kväll endast serveras en fast meny. Varmt välkomna till en kväll med Mat & Musik! 

Stelor2023_illustrationer_webb_musik4.png

 Stelor Köket öppnar upp för middagar

Mån - tors v. 26-32

Måndag till torsdag från och med midsommarafton fram till mitten av augusti kommer Stelor Köket erbjuda en varmare och mer kurerad måltidsupplevelse med ännu större fokus på det som finns runt omkring oss. Wilmer, Billal & co kommer att jobba med Gunnars morötter, Daniels lamm, Peters vårspelt, Magnus ostar, trädgårdens skörd och en massa goda drycker. I en salig blandning vill vi lyfta smaken av det bästa från Gotland i vår härliga trädgård och mysiga matsal. Så låt oss ta hand om dig och bara luta dig tillbaka och njut av en mängd serveringar som beror på väder, vind och kökets kreativitet.

995 kr 

Stelor2023_illustrationer_webb_rädisa.png

Lammgrillning

Grillkvällar i Stelors lada varje Fre -Sön v.26-32  (om vi inte har bröllop)

Vi bjuder in till en riktig Grillfest för hela familjen. Vi dukar upp till ett långbord i ladan. Linus grillar gotländskt eko lamm med en mängd härliga grönsaker och röror på buffe ( ja det finns supermånga bra vegetariska alternativ då vi också älskar grönsaker) Vi tänder grillarna och lirar sköna musik. I baren har vi vår somriga sangria och andra goda drycker både för den som kör och inte kör. Det ingår också kaffe och som efterrätt serveras vår egen variant på saffranspannkaka. 

 

695 kr 

20 kr för barn per år 

Stelor2023_illustrationer_webb_blommor1.png

Roliga gästspel med våra kompiskockar!

28 juni Elvira Lindqvist

Elvira är en otrolig matkreatör som vi är så glada att för första gången bjuda in till ett gästspel. Elvira är kretaiv ledare på Restaurang Oxenstjerna i Stockholm, en restaurang som precis som vi har ett stort fokus på lokalt odlade säsongsvaror och ansvarsfullt producerade produkter. Elvira är en superhärlig person som sprider glädje omkring sig så denna kväll blir helt enkelt i glädjens tecken. Kl 19.00 startar middagen med en mängd serveringar.

995kr/person.

21 juli Paul Svensson 

Vår kompis kocken Paul Svensson bjuder som traditionen bjuder in till en speciell middag fokus på goa grönsaker, gott snack och häng. Kl 19.00 startar middagen med en mängd serveringar. 995kr/person.

Stelor2023_illustrationer_webb_klappa2_edited.png

Countrydoftande musikfestival med Line dance

28 juli

Med Hogs & Hounds, Linedance Fever och Sons of Bourbon och LINEDANCE kurs med Austu Stompers trro vi att det här kan bli en av sommarens absolut bästa kvällar. På med bootsen – ta med hela familjen och ät från grillen i gräset, lyssna på bra musik och om du vill -  dansa!  

15.00 Festivalen öppnar – Baren i ladan öppnar med bärs och grillad mat! Bara goda grejer att dricka och äta – öppet med mat och dryck till 01.00.

16.00 – 17.00  LineDance  på Loftet – under ledning av Austu Stompers får vi lära oss några danser som kan komma att användas senare på kvällen.

18.00 Hogs & Hounds - Detta gotlandsbaserade band är det band vi diggat mest till under året – vi älskar dessa musiker! 

19.30 Sons of Bourbon - Kan man säga att vi har ett husband så är det denna fantastiska trio med americana- och singer/songwritertongångar som fårladan på Stelor att bli varmare än någonsin. 

21.00 Linedance Fever -  Psykadelisk Country om kärlek och döden utlovas. Kan bara vara bra. 

22.30 DJ MAGGAN & TOBIAS - Stelor bästa DJ par levererar allt från smörcountry till riktigt stompvänliga låtar som får dig att vilja dansa hela natten!

Inträde 295 kr/person

 

Baren i ladan med ryck och enklare mat öppnar kl 15.00 och 16.00 får alla som vill gå Linedancekurs på Loftet med Austu Stompers en timme om man vill slipa dansstegen till kvällen

Stelor2023_illustrationer_webb_musik3.png

Hälsa på loftet

Yoga och Neurotransformative Breathwork

Yoga med studio Birkhane

På vårt nya loft kommer tisdagarna & torsdagarna att huseras av Studio Birkhane och det blir fokus på yoga, rörelse och välmående kl. 8.30 – 10.00

25/6, 11/7, 16/7, 18/7, 23/7, 25/7, 3/7, 1/8, 6/8


Läs mer på studiobirkhane.com

Stark start hos Stelor - Caroline, Movology

 

Börja måndagsmorgonen starkt med ett träningspass som inkluderar både styrkeövningar och övningar som får upp pulsen! Vi tränar i grupp och alla kan delta, utifrån nivå och dagsform. Övningarna kan anpassas och göras enklare/tuffare för att alla ska bli utmanade på sin nivå!

Boka träningspass

Massage på Stelor - Caroline, Movology

Boka massage

Neurotransformative Breathwork med Johanna Skantze 

 

Johanna Skantze Neurotransformative Breathwork (NTB) aktiverar det parasympatiska nervsystemet ("måbra-delen” av det autonoma nervsystemet) vilket ger effekter som sänkt hjärtfrekvens, lägre nivå av stresshormoner och inre lugn och ro. Dina tankar stillas och du landar ner i kroppen. Andningen sker till hög rytmisk musik och med ögonbindel för att stänga ute synintryck. Johanna Skantze är certifierad Neurotransformative Breathwork facilitator och arbetar med framtidens ledarskap. Läs mer på www.johannaskantze.com.

Stelor2023_illustrationer_webb_blommor3.png

Yogahelg på Stelor!

Vi praktiserar allt ifrån utmanande och flödande Vinyasa till mjuk Hatha, stilla Yin och balanserande and- ningsövningar (s.k. Pranayama). För den som vill finns även möjlighet att inleda dagen i tystnad och meditation. Alla klasser har sin grund i yogafilosofins tankar om Kleshas (=”hinder”) och de tankemönster som hindrar oss människor från att vara i ett tillstånd av medveten närvaro. Under helgen tittar vi närmre på hur vi med yogans hjälp kan lära känna våra egna tankar och beteenden, för att ta oss förbi de hinder som står mellan oss och vår innersta kärna. När vi inte yogar eller njuter god mat tillsammans finns gott om tid att njuta av närområdet, eller varför inte låna en av gårdens cyklar för en cykelutflykt? 

Victoria Winderud är lärare på Little Peace med flera års erfarenhet av att guida yoga och utbilda yogalärare. Hon arbetar idag heltid på Little Peace, både med själva driften av studion men också som lärare på det ordinarie schemat och med flera fördjupningskurser. Victoria brinner för filosofi och att tillgängliggöra yoga för alla. 

5 500 kr inklusive mat och boende

Stelor2023_illustrationer_webb_händer2_edited.png
bottom of page