top of page
21_SKISS_Stelor_8292.jpg

STELOR
Hållbarhet

Vi strävar efter att skapa en hållbar plats inom alla aspekter.

Läs mer om vårt arbete här!

Hållbarhet

På Stelor brinner vi för att arbeta med det vi har omkring oss och försöker att skapa en så hållbar och autentisk upplevelse av Gotland som möjligt. I varje rum har vi låtit en gotländsk konstnär som vi gillar hänga upp sin konst, kopparna du dricker ditt kaffe ur är av en keramiker nära oss, lakanen är såklart ekologiska, våra hudvårdsprodukter är av märket Care of Gerd som svensktillverkar ekologiska produkter utan skit. 

 

Hållbarhet är en hjärtefråga hos oss på Stelor.  Lite idealister är vi och vi tror att för naturen och framtidens skull så måste vi bland annat ställa om hur och vad vi äter. Det innebär att på Stelor har vi ingen a la carte meny i vår restaurang utan oftast en meny på tavla som följer säsongen och gjord utav det som  våra fem bönder som vi samarbetar med har skördat och slaktat. Vi tror det blir godare så. Både i smak men också för att vi envist tror att det går att skapa en härlig upplevelse utan att göra för stort avtryck för kommande generationers förmåga att överleva.  

 

Det innebär också att vi tillexempel inte serverar apelsinjuice till vår frukost utan tycker då att det är lyxigare med en god äppelmust pressad på höstens äpplen. Våra marmelader och sylt gör vi på waste frukt ifrån vår lokala handlare men också såklart på det vi hinner plocka under sommar och höst.

Läs gärna vår Hållbarhetspolicy för 2024 här!

Vi är mycket stolta stolta över att tillsammans med flera kollegor runt om på ön arbeta aktivt med att göra Gotland till ett Sustainable Plejs.

Läs mer om vårt arbete och vilka vi är här!

 

Vi är också glada och stolta över att vara en av några restauranger som bedöms efter hållbarhet och gastronomi i 360 eat guide.

 

360 eat guide som du kan läsa mer om här!

bottom of page