top of page

Stelor tipsar!

På Gotland finns det mycket att göra och upptäcka, konsthantverk, ridning, surfing, shopping, fika, outdoor upplevelser, besöka Gotlands museum, nationalparker, kalkbrott eller bara hänga på stranden, här kommer några tips som vi på Stelor vurmar för!

Strandhäng

Gotland erbjuder många fina sandstränder, inte långt bort från oss ligger populära Tofta Strand, där hittar ni också Surflogiet som erbjuder aktiviteter som stand up paddel (SUP), bastu, surfing, massage och yoga på stranden. Bakom oss ligger också naturreservatet Paviken, där ni kan njuta av den gotländska naturen och fågelskådning. 

https://www.surflogiet.com/

https://www.toftagotland.se/

Landa

Endast 8,5 km bort hittar du denna charmiga och mysiga vintagebutik i Donnerska huset i Klintehamn. Här finns det en mix av både gammalt och nytt, allt ifrån inredning, möbler, kläder, barnsaker, bestick, keramik, tavlor och mycket mer! 

https://landagotland.se/

Re-market

Re:Market är ett familjföretag som strävar efter hållbarhet för människan och miljön, vilket vi gillar! Här hittar ni både en butik och en bistro i kärnan av Klintehamn. I butiken kan du bland annat hitta secondhandkläder, retro, Lego, leksaker, retro TV-spel. I Bistron serveras enkel lunch och fika med ekologiska lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt. 

 

https://remarket.nu/

Berså

Ta en tur till det gamla kapellet i Tofta och upplev Berså, en livsstilsbutik med massa smakfulla saker till hemmet, växter, krukor, smycken och lite kläder. Det har också ett trevligt café med hemgjorda smörgåsar, chokladbiskvier och kaffebröd som också kan avnjutas i deras trädgård. Väl värt ett besök! 

 

https://www.instagram.com/bersabutik/

Himmel & Hage

Sugen på fika? Besök ett av Gotlands mysigaste trädgårdscafé som också har en gårdsbutik, ett orangeri och en keramikerateljé. Allt som serveras är ekologiskt och gjort från grunden, njut av en fika eller lunch som gör gott för människan och planeten och varför inte passa på att samtidigt ta en kurs i att binda blommor med Florakompaniet. 

https://www.himmelochhage.se/

Buters Eko

Upptäck det bästa av Gotland genom att stötta våra lokala producenter - ekologiskt, småskaligt, lokalproducerat och få en äkta smak av Gotland. Buters Eko är en av våra stolta samarbetspartners som både odlar och driver en egen gårdsbutik. Här kan ni köpa allt från potatis, lök, vitkål, pumpor, majs och morötter i alla färger – allt beroende på säsong och tillgång. Förutom det breda utbudet i gårdsbutiken erbjuder de även självplock av blommor, en aktivitet som förgyller besöket lite ytterligare.  

En gårdsbutik utan mellanhänder helt enkelt!

https://buterseko.se/

Boge Bränneri

Ta en tur till samarbetspartnern Boge Bränneri - ett gårdsbränneri på Gotland som destillerar och kryddar spritdrycker på frukt, bär och spannmål beroende på säsong och de råvaror som finns för stunden. Ta del av brännvinets historia och om produktionen på gården, de kan också erbjuda provsmakning av deras produkter på plats. 

https://bogebranneri.se/

Snausarve Gårdsbryggeri

För dig som gillar öl är det ett måste att besöka Snausarve Gårdsbryggeri, ännu en grym samarbetspartner! Här kan du uppleva en kombination av smaker i deras Bryggpubb som ligger vägg i vägg med deras bryggeri. Njut av en provsmakning av olika sorter egenbryggd öl, gotländsk sprit, vin och mat allt tillagat med lokala råvaror. Skål! 

https://snausarve.nu/

Visby Golfklubb

Vi är ett hotell nära en av Sveriges bästa och vackraste golfbanor. Bara 2 km bort ligger Visby Golfbana, huvudbanan på Visby GK är en 27-hålsanläggning som är designad för att passa både nybörjare och erfarna golfare. Dessutom finns det även en 9-håls Pay & Play-bana som är öppen för allmänheten. Banorna erbjuder en variationsrik upplevelse med utmanande hål och vacker natur med utsikt över havet. Här hittar ni också en Golfshop och Kronholmens Restaurang & Bar som serverar fantastiska luncher. 

https://www.visbygk.com/sv/

Änggårde stall

Ta chansen och upplev westernridning i den gotländska naturen eller ta en ridlektion på ridbanan. Det spelar heller ingen roll om du är nybörjare och de erbjuder även weekend ridkurser och tryffelsök i okt-nov. Yeeha!

https://anggarde.se/stall-anggarde/

Västergarn 

Västergarn hembygdsförening har samlat en del av vad socknen har att visa och erbjuda. Kom hit för att uppleva natur, historia, bad och fiske. Passa på att spela golf, shoppa inredning samt äta och dricka gott. Kom hit för en dag, en semester eller hela livet!

https://www.vastergarn.info

bottom of page